Mjöbäck

Mjöbäck är ett charmigt samhälle i knutpunkten av Halland, Småland och Västra Götalands län. Idag är vi ca 400 personer som bor i byn med omnejd. Vi är dock fler på vardagarna då många personer pendlar till byn för att arbeta i någon av alla de företag som ligger här. Mjöbäck är ett företagstätt samhälle.

Inom en radie av 6 mil hittar vi Borås, Varberg, Falkenberg, Gislaved och Ullared,vilket innebär ca 1 timmes pendlingsavstånd oavsett om man ska arbeta eller bara vill åka ut på en nöjestur.

Mitt i byn hittar vi vår välsorterade ICA-affär MonICAnders, med trevlig och tillmötesgående personal. Här finns också en lunchservering/pizzeria och en blomsterbutik.

I Mjöbäck finns en skola där elever i årskurs 0-2 går. Skolan är charmig och får dig lätt att tänka på "Alla vi barn i Bullerbyn". Årskurs 3-6 går i skolan i Överlida, ca 5km från Mjöbäck. I anslutning till skolan ligger Mjöbäcks förskola som har ett nära samarbete med skola och fritidsverksamheten.

Trots att vi är en liten by har vi Räddningstjänsten där 15 deltidsbrandmän/kvinnor turas om att vara beredda på att åka ut för att hjälpa den som är i nöd. Räddningstjänsten har även utbildning i IVPA (I väntan på ambulans).

 

 

Skola & förskola

Skola & förskola

Dela den här sidan